Kinderen

Ook de mondgezondheid van kinderen is uitermate belangrijk, aangezien hier een basis wordt gelegd voor de toekomst. Er zal veel aandacht worden besteed aan de preventie van gaatjes en tandvleesontstekingen.

Veel kinderen vinden de tandartsen een beetje eng of spannend. Om uw kind langzaam aan de tandheelkundige omgeving te laten wennen, is het van belang uw kind van jongs af aan mee te nemen naar de tandarts.
Zo kan spelenderwijs kennis worden gemaakt met de tandarts en de gebruikte materialen en geluiden. Bovendien kunnen eventuele problemen (bijvoorbeeld beginnende gaatjes) vroeg opgespoord worden. Wellicht is wijziging in poets- en/of voedingsgewoonte dan voldoende om verdere progressie van de gaatjes te voorkomen.

Mocht het toch voorkomen dat uw kind een behandeling nodig heeft, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Tandarts Sharon Schouten heeft zich verder verdiept in de kindertandheelkunde.
Er wordt extra tijd genomen om uw kind rustig te behandelen. Vaak wordt er een extra ‘wenzitting’ gepland om uw kind kennis te laten maken met de tandheelkundige behandeling.
Ons doel is dat uw kind weer met een lach de deur uit gaat!